Koppel relatietherapie Zeeland

Relatietherapie Zeeland

In de provincie Zeeland zijn de relatietherapiepraktijken dun gezaaid. We hebben onze selectie moeten beperken tot Walcheren en Zuid Beveland. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de provincie Zeeland weinig inwoners kent. Of is er iets anders aan de hand? Kennen de Zeeuwen minder relatieproblemen? Misschien dat de rust en ruimte, die andere Nederlanders vaak proberen te vinden in vakantieprovincie Zeeland zorgt voor minder stress. Dat komt de relatie kwaliteit ten goede. Aan de andere kant heb je in een dun bevolkte provincie minder contactmogelijkheden dan in een dichtbevolkte stad. Eenzaamheid ligt hierbij op de loer.

Of de Zeeuwen ook daadwerkelijk minder relatieproblemen kennen is niet bekend. Misschien speelt het cliché dat Zeeuwen zuinig zijn en niet snel geld uitgeven voor relatietherapie. Of dat ze niet snel de vuile was buiten hangen. De stap naar een relatietherapeut is dan veel groter. We weten het niet. Tot op heden is hier geen onderzoek naar gedaan. Wel weten we dat plattelandsbewoners in het algemeen andere uitdagingen hebben dan stadsbewoners.

Hieronder staat een kleine selectie van relatietherapie praktijken in Zeeland. We hebben gelet op de manier waarop de relatietherapeut zich presenteert op de website. Voor een goede relatietherapeut zul je in de provincie Zeeland wat verder moeten reizen. Misschien is dat niet zo’n probleem. De kans dat je in de file staat is kleiner dan in de randstad.

 

 

Maatschap De Meyboom

De Mey van Streefkerklaan 27

4384 KK Vlissingen

0118- 467542

 www.demeyboom.nl
www.relatietherapie-weekend.nl

Praktijk Aandacht

Ravensteijnweg 1

4337 PG Middelburg

06 57336318

https://aandachtpsb.nl

Hart voor Jou

Westsingel 90A

4461 DN Goes

06-46123266

https://www.goespsycholoog.nl

Erwin en Yvonne

Erwin is een schuchtere jongen waarvan je niet zou zeggen dat hij de dertig nadert. Hij lijdt onder de scherpe kritiek van zijn partner. Ze verwijt hem dat hij niet genoeg stelling neemt tegenover zijn familie. Yvonne heeft besloten het contact met haar schoonfamilie te minimaliseren na een ruzie over een uitgeleende frituurpan. ‘Je laat mij de kolen uit het vuur halen ‘, gooit ze Erwin voor de voeten. De omgang met Erwins ouders heeft tot onbegrip geleid tussen hen. In de loop van het gesprek vertelt Erwin hoe hij zelf ook worstelt met de negatieve kritiek van zijn familie en hoe hij het opneemt voor Yvonne, vanaf het moment dat hij voor haar koos. Yvonne ziet in hoe ze hem is gaan bekritiseren in plaats van te steunen in deze moeilijke situatie. Tijdens dit gesprek vinden ze elkaar als strijdmakkers. Nu kunnen ze overleggen welke grenzen ze samen willen bewaken tegenover de opdringerige familie van Erwin.

Kent u een informatieve website over relatietherapie Zeeland?

Heeft u goede ervaringen met een relatietherapeut?

Stuur een mail naar: redactie@relatietherapie-info.nl