Relatieboeken door Nederlandse auteurs

Boeken geschreven door Nederlandse relatietherapeuten

Zoek je een papieren relatietherapeut? Een begeleider die je geruststelt, prikkelt en die je op kunt pakken (en weg kunt leggen) wanneer je wilt? Hieronder een overzicht van bekende Nederlandse auteurs van relatieboeken.

Angèle Nederlof

 

Verdiep je relatie

Dit relatieboek bevat een programma waarmee je direct aan de slag kunt. Het beschrijft allerlei dagelijkse gesprekken en geeft aanwijzingen hoe je die beter kunt voeren. Verder gaat het uitgebreid in op wat het betekent als je terugtrekt uit het contact.

Verdiep je relatie maakt duidelijk dat oprecht contact meer inhoudt dan sociale vaardigheden alleen.  De tekst wordt afgewisseld met herkenbare anektdotes en oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt.

Lees meer over dit boek van relatietherapeut Angèle Nederlof >>

Succes in je relatie

Succes in je relatie helpt partners op een positieve manier om te gaan met de onvermijdelijke verschillen in levensstijl, emoties en relatiewaarden. Het beschrijft hoe je samen een probleem kunt aanpakken, puberdiscussies vermijdt en hete hangijzers zorgvuldig bespreekt. Het boek biedt handvatten als ruzies een gewoonte worden en de liefde door de achterdeur verdwijnt.

Lees meer over dit boek van relatietherapeut Angèle Nederlof>>

Overspel draait niet alleen om seks

Een overspelaffaire zet het leven van twee geliefden volledig op de kop. Plotseling is de vanzelfsprekendheid van de intieme relatie verdwenen. Dit boek gaat verder dan het clichébeeld uit de media. Het beschrijft geen lijmpoging, maar geeft een genuanceerde kijk op deze relatiecrisis.  Je doet elkaar pijn en toch houd je van elkaar, hoe kan dat? Is scheiden onvermijdelijk of is een doorstart mogelijk? Waar ben je elkaar uit het oog verloren?

Lees meer over dit boek van relatietherapeut Angèle Nederlof>>

Communiceren met je partner

Ondanks alle goede bedoelingen en de verliefde start praten levenspartners nogal eens langs elkaar heen. Dan is het zaak dat de geliefden hun gesprek bijsturen voordat het uit de hand loopt.

Communiceren met je partner legt heel duidelijk uit hoe je helder kunt spreken en actief kunt luisteren. Een boek vol herkenbare situaties en concrete tips.

Lees meer over dit boek van relatietherapeut Angèle Nederlof>>

Annette Heffels

Praten met je partner

Een klassieker, sinds kort in een herziene versie verkrijgbaar. Praten met je partner beschrijft wat er mis kan gaan in het gedrag en de communicatie van partners, waardoor zij van elkaar verwijderd raken en in rigide patronen terecht komen. Dit relatieboek laat op een heldere manier zien hoe je die patronen kunt herkennen en doorbreken. Een boek met veel voorbeelden, opdrachten en psychologische adviezen.

Lees meer over dit boek van relatietherapeut Annette Heffels>>

Carolien Roodvoets

De duivelsdriehoek

Het fenomeen vreemdgaan of overspel is van alle tijden en gaat veelal gepaard met heftige emoties. Wat drijft de vreemdganger? Wat zijn de motieven van de minnares? Het boek beschrijft aan de hand van goden en godinnen uit de Griekse mythologie de verschillende typen vreemdgangers, bedrogen echtgenotes en minnaressen.

Lees meer over dit relatieboek van therapeut Carolien Roodvoets>>

Hannah Cuppen

 

Liefdesbang

Volgens relatietherapeut Hannah Cuppen is er grote kans dat je last hebt van verlatingsangst of bindingsangst als je een geschikte partner tegenkomt die graag met je verder wilt. Vervelende ervaringen of verlies hebben je liefdesbang gemaakt. Volgens Cuppen moet je eerst je hart openen voor jezelf en kun je daarna een ander toelaten.  Haar oplossingsgerichte boek biedt behalve inzichten en tips ook veel authentieke verhalen uit de praktijk.

Lees meer over dit boek van relatietherapeut Hannah Cuppenn>>

Jean Pierre van de Ven

Omgaan met relatieproblemen

Wanneer ergernis en ruziemaken een patroon gaan vormen – iets waarvoor beide partners even verantwoordelijk zijn – spreek je van relatieproblemen. En als je eenmaal in zo’n patroon zit, versterken je partner en jij alleen maar meer de negatieve eigenschappen en gedragingen van elkaar.In dit boek wordt helder beschreven hoe dit patroon van negatieve wederzijdse beïnvloeding kan ontstaan en hoe je het kunt doorbreken. Aan de hand van praktische oefeningen en tips kunnen partners zelf aan de slag gaan om samen het tij te keren.

Lees meer over dit boek van relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven>>

Doen jullie het nog?

Seks is geen uiting meer van intimiteit of liefde, seks is een recht dat onze partner ons niet mag onthouden. In de afgelopen decennia zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen uitvergroot en beschouwen we de ander meer en meer als lustobject.

Aan de hand van ervaringen uit zijn praktijk en recente onderzoeksliteratuur behandelt dit boek de ins en outs van seks in liefdesrelaties. Voorbeelden van dagelijkse problemen en oplossingen laten zien dat vooral gezond verstand ons liefdesleven kan redden.

Lees meer over dit boek van relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven>>

Waarom luister je niet?

Niemand heeft een betere oplossing voor relatieproblemen, dan stellen zelf. Helder communiceren is dan ook de sleutel tot elke goede relatie. Praten partners, zonder elkaar aan- of af te vallen, dan bedenken ze zelf prima manieren om het weer leuk te hebben samen.  Volgens de auteur kun je zelf de weg terugvinden.

Lees meer over dit relatieboek van therapeut Jean-Pierre van de Ven>>

Karin Wagenaar

Relaties, hoe doe je dat?

De auteur is aanhanger van de hechtingstheorie en dit relatieboek laat zien hoe relaties zich ontwikkelen vanuit het hechtingsperspectief. Het boek helpt om je eigen gedrag en dat van je partner te begrijpen en leert je om negatieve hechtingspatronen te doorbreken. Je ontdekt daardoor hoe je jezelf kunt blijven in een relatie, terwijl je tegelijk open blijft staan voor je partner.

Lees meer over dit boek van relatietherapeut Karin Wagenaar>>