Koppel relatietherapie Brabant

Relatietherapie Brabant

Is er relatietherapie nodig in de provincie Noord-Brabant? Als je kijkt naar het aantal aanbieders wel. Ook in deze gezellige provincie spelen er relatie conflicten. Misschien juist wel omdat niet iedereen mee kan gaan in de familiaire sfeer die wij als Nederlanders associëren met Brabant. Voor sommigen kan de spreekwoordelijke Brabantse gezelligheid juist beklemmend werken. Als je het gevoel hebt dat je er niet bijhoort en je partner van huis uit deel uitmaakt van de carnavalsvereniging en de dorpsharmonie, kunnen conflicten ontstaan. Natuurlijk maakt het ontzettend uit waar je woont en in welke sociale kringen je je begeeft. De Brabantse gemoedelijkheid is net zo goed een cliché als het idee dat Friezen stug zijn en Zeeuwen zuinig.

Over specifieke Brabantse relatieproblemen hebben we niet iets teruggevonden.

Wel hebben we hieronder een selectie gemaakt uit verschillende relatietherapiepraktijken in de provincie Brabant. Natuurlijk is dit niet volledig, maar het kan je op weg helpen bij het maken van een wel overwogen keuze. Iedere relatietherapeut heeft zo zijn eigen visie op het vak. We hebben gekeken naar hoe goed de informatie op de website is en een mix gemaakt van verschillende benaderingen van relatietherapie in de provincie Noord Brabant.

Dicht Bij

Galderseweg 3

4855 AD Galder

076-8795306

http://dichtbijvrij.nl/

CELINE AALDERS

Ceresstraat 29

4811 CA Breda

06-10157593


http://www.mindfulnesstrainingbreda.nl

Praktijk Ginneken

Ginnekenweg 341

4835 ND Breda

06 – 48258774

http://www.praktijknicolebos.nl

Panta Rhei

Naschieter 4

Best 

0499 33 01 51 

 http://www.relatietherapie-brabant.nl

 

Jan Bettgens

Pieter Brueghelstraat 77

5213 BM den Bosch

0736147336

http://www.degestalttherapeut.nl

Carla en Henk

‘De rek is er een beetje uit.’ Aarzelend begint Carla over haar relatie met Henk. ‘Misschien moesten we eens ruzie maken. Maar zulke types zijn wij niet.’ Na iedere zin wacht ze af tot Henk knikt. Als Henk vertelt doet hij hetzelfde. ‘Soms proberen we te praten, maar we komen niet verder. We zijn het snel eens. Dat was altijd al zo. Maar dat is ook echt zo. En dat was ook heel fijn tussen ons, in het begin.’
Na een kwartier Henk en Carla, breng ik in dat ik als luisteraar wat inzak. Het is als kijken naar een aquarium: de vissen zwemmen, maar verder gebeurt er niets. Ik vraag of ze mijn beleving van hun gesprek herkennen. Ze knikken en zijn verbaasd dat ik dat zo snel opmerk. Henk en Carla hebben de gewoonte ontwikkelt de verschillen tussen hen uit te gummen. Ik leg uit dat een meningsverschil geen ruzie hoeft in te houden, maar de weg opent om jezelf te onderscheiden. Als de plus en minpool wat sterker worden kan er meer spanning ontstaan. Henk en Carla zullen nooit ruziemakers worden, en dat hoeft ook niet. Maar wat meer gespetter, zou hun contact levendig maken. Voor hen is de eerste stap zich uit te spreken, zonder via een blik te peilen wat de ander ervan denkt.

Kent u een informatieve website over relatietherapie Brabant?

Heeft u goede ervaringen met een relatietherapeut?

Stuur een mail naar: redactie@relatietherapie-info.nl