Koppel relatietherapie Friesland

Relatietherapie Friesland

Kennen Friezen ook relatieproblemen? Waarschijnlijk net zo goed als alle andere Nederlanders. De tijd dat Friezen een stug volk waren is lang geleden. Ook in Friesland heeft men behoefte om conflicten uit te praten en zijn gevoelens te delen. Soms ontstaan strubbelingen in een vaste partnerrelatie en dreigt een scheiding. Uitzoeken wat er speelt is dan belangrijk en een relatietherapeut kan daarbij helpen. De relatietherapeuten in Friesland zijn niet zo dik gezaaid als in de Randstad. Mogelijk moet je wat verder reizen om een geschikte relatietherapeut te vinden.

We hebben een aantal opmerkelijke websites van Friese relatietherapiepraktijken op een rijtje gezet. Daarbij hebben we gekeken naar de manier waarop de informatie wordt gepresenteerd. Spreekt uit de tekst een originele visie op relatietherapie? Hoe wordt de lezer aangesproken? Heeft de relatietherapeut moeite gedaan om de informatie aantrekkelijk te presenteren? Zijn er reacties van cliënten opgenomen? Je begrijpt dat onze selectie niet volledig is. Het kan je helpen om een goede keuze te maken voor relatietherapie in je eigen provincie.

Relatietherapie info.nl werkt niet met betaalde vermeldingen of advertenties. Hieronder vind je een kleine selectie die je mogelijk op weg helpt en een beeld geeft van de diversiteit van relatietherapie in Friesland.

OpStap

Jaquelina Zandbergen

De Feart 71A
9247 CL Ureterp

06 – 17 457 833

http://www.therapiepraktijkopstap.nl

 

Esther Bogaard

Van Giffenstraat 6
8601 EX Sneek
0515-418515

http://www.relatietherapie.frl

 

Sandra de Cocq

Midlumerstraat 12

Leeuwarden

06 – 30 422 609

http://www.decocq-coach.nl

 

Afinidad

Sophialaan 1a

8911 AE Leeuwarden

058 28 95 946

http://afinidad.nl

 

Leo en Anouk

‘Bij ons kwamen vaak mensen over de vloer. En dat zorgde voor gezelligheid. Ook zelf raakten we dan in gesprek. Over de politiek, over wat we hadden meegemaakt op ons werk, over de toekomst. Maar toen we naar Friesland verhuisden en meer op elkaar waren aangewezen, kwamen we erachter dat we elkaar niets te vertellen hadden’, concludeert Leo. ‘We praten zelfs niet over ditjes en datjes’, vult Anouk hem aan. ‘We zitten op de bank wat te lezen of we kijken tv. Wil je koffie, vraagt Leo dan… En verder niets.’ Ik vraag of dit ook zo was toen ze elkaar net kenden. Leo en Anouk veren op. Even zie ik een stel dat het leuk heeft met elkaar. Maar het vuurtje dooft weer snel. Anouk valt terug in een bits zwijgen en Leo kijkt opnieuw verbaasd, alsof hij maar niet begrijpt waarom het feestje is afgelopen. Als ik doorvraag hoor ik dat Anouk ergens het gevoel heeft er alleen voor te staan in haar relatie. Leo ervaart ze eerder als een zorg dan als een steun. Ze heeft het opgegeven daarover te praten. En dat maakt dat ze zwijgt. Het lijkt Leo niet te deren. Maar Leo merkt het wel. Hij volhardt net als Anouk in een koppig stilzwijgen. Als jij niet begint, zeg ik ook niets. En dan kan het lang stil blijven.

Kent u een informatieve website over relatietherapie in Friesland?

Heeft u goede ervaringen met een relatietherapeut?

Stuur een mail naar: redactie@relatietherapie-info.nl