Koppel relatietherapie weekend

Relatietherapie weekend

Een relatietherapie-weekend is een vorm van kortdurende relatietherapie waarbij je dagelijks meerdere sessies hebt. Je bent samen een weekend of een midweek weg. Meestal verblijf je in een hotel of een Bed and Breakfast. Die verandering van omgeving maakt dat je een nieuwe start kunt maken. Deze vorm van relatietherapie legt sterk de nadruk op zelfwerkzaamheid. Je krijgt dan ook gespreksopdrachten om tussendoor uit te voeren. Op die manier leer je om zelfstandig je relatieproblemen aan te pakken.

Het is een gespecialiseerde vorm van relatietherapie uitgevoerd door ervaren relatietherapeuten. Zij moeten immers in staat zijn om snel een werkrelatie aan te gaan en in kunnen schatten wat er nodig is. Meestal werken ze met de meest uiteenlopende relatieproblemen en sommige bieden gespecialiseerde programma’s aan voor bijvoorbeeld overspel of ruzie.

De meest voor de hand liggende vorm is dat je als koppel privésessies krijgt aangeboden. Er zijn ook aanbieders waar je samen met andere stellen een weekend doorbrengt. Ook kan de duur variëren van tweedaagse arrangementen met 3 sessies tot vierdaagses met 7 sessies.

Een weekend relatietherapie kan voldoende zijn om zelfstandig verder te gaan. Het kan ook het begin vormen van een vervolgtraject bij een relatietherapeut in je eigen provincie. Je hebt dan veel minder gesprekken nodig, omdat je al weet waar je aan moet werken. Het knagende gevoel: ligt het nou aan mij of aan de ander? kan in een weekend helder worden. Daarmee zijn nog niet alle problemen opgelost, maar je hebt dan wel weer vertrouwen dat je er samen wel uitkomt.

Relatietherapie-weekend

Maatschap De Meyboom

De Mey van Streefkerklaan 27

4384 KK Vlissingen

http://www.relatietherapie-weekend.nl

RelatieBoost

Wijngaard 9

6017 AG Thorn

06-53 21 95 95

http://www.relatieboost.nl